top of page

Așa DA ! Sfaturi utile înainte de călătorie

Atunci cand ne propunem sa plecam in vacanta ne lasam influentati de impulsul momentului, astfel ca ajungem sa fim mai concentrati pe aspecte marunte, lasand pe ultima suta de metri lucruri esentiale pe care orice turist trebuie sa le aiba in vedere inainte de a pleca intr-o calatorie.. Iata cateva informatii care speram sa va fie de folos:

Asigurarea

Pentru orice călătorie în străinătate este recomandată încheierea asigurării medicale înainte de părăsirea teritoriului României. Atât poliţa de asigurare medicală cât şi poliţa de asigurare storno (facultativă) se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Călătoria minorilor

Minorii neînsoţiţi de ambii părinţi la ieşirea din ţară au nevoie de acordul scris al părinţilor legalizat la notar şi de cazier judiciar pentru persoana însoţitoare.

Bagaje şi transportul animalelor

Pe cursele charter limita maxim admisă (gratuită) este de 20 kg / persoană. Pentru fiecare kg în plus, se plăteşte o taxă suplimentară, care diferă de la o companie aeriană la alta. Intenţia de a transporta bagaje voluminoase (biciclete, surf, echipamente schi, etc.) şi alte echipamente sau obiecte trebuie comunicatăagenţiei încă de la înscriere. Transportul acestora se va realiza contra cost. Animalele vii nu se transportă în cabina avionului. Transportul lor este posibil în spaţiul destinat bagajelor, în compartimente special destinate acestui scop. Există hoteluri care nu acceptă animale de companie .

Clasificarea hotelurilor

Descrierea şi clasificarea hotelurilor este făcută în funcţie de normele ţării respective. Izolaţia fonică a camerelor nu este întotdeauna foarte bună. Mai ales pe timpul verii, viaţa nocturnă este foarte activă. Cu cât hotelul se află situat mai aproape de centrul oraşelor, sau de zonele de agrement, cu atât zgomotul este mai puternic. Din această cauză s-ar putea să nu puteţi adormi decât foarte târziu. Sigur, rezolvarea poate fi siesta de după-amiază, când toate magazinele sunt închise şi peste tot este linişte, iar dvs. vă puteţi odihni.

Redirecţionări

În urma semnării contractului turistic, veţi fi cazat la hotelul pentru care aţi primit confirmarea şi pentru care aţi plătit. Din păcate, oricât de mult ne-am strădui, se întâmplă câteodată să nu reuşim să confirmăm hotelul ales chiar dacă plata a fost efectuată. Uneori, mai ales în plin sezon, hotelierii vând locuri peste capacitatea de cazare a hotelului. În aceste cazuri, dacă excursia nu a început, agentia vă propune cazare alternativă. Dacă excursia a început, se va asigura cazare compensatoare (redirecţionare) la un hotel de aceeaşi categorie şi cu aceleaşi facilităţi ca şi cel comandat iniţial.

Sezon / Extra-Sezon

În extra-sezon se poate întâmpla, ca din lipsă de clienţi, hotelurile să limiteze sau să suspende funcţionarea anumitor facilităţi, să modifice orele de deschidere/închidere a anumitor facilităţi. Este posibil ca paleta de opţiuni pentru petrecerea timpului liber să nu fie la fel de bogată ca în sezonul de vârf. În schimb, existã mai mult spaţiu, mai multă linişte, personalul hotelier are mai mult timp să se ocupe de turişti.

Obiecte de valoare

Nu recomandăm ca în concediu să aveţi asupra dvs. bijuterii scumpe sau obiecte de valoare. Depuneţi documentele, banii, cecurile, cărţile de credit şi toate obiectele de valoare în seif, care poate fi închiriat la recepţie sau direct în cameră.

Utilităţi

În majoritatea camerelor din hoteluri se află săpun. Populaţia ţărilor mediteraneene nu foloseşte apa de la robinet pentru băut şi gătit. Apa de la robinet de obicei poate fi folosită pentru igiena dentară. Pentru băut, se recomandă apa îmbuteliată! Uneori, poate avea loc o cădere a curentului electric pentru o perioadă scurtă, ceea ce duce la oprirea sistemului de climatizare.

Plaja

Majoritatea plajelor sunt publice şi la ele are acces şi populaţia locală, care este mai gălăgioasă decât suntem noi obişnuiţi. Saltelele de plajă sau umbrelele de soare sunt în general contra cost. Distanţele de la hotel până la plajă sunt descrise orientativ în cataloage, pentru fiecare destinaţie. Este indicată folosirea cremelor şi uleiurilor cu factor ridicat de protecţie.

Insectele

De exotismul ţărilor sudice aparţin şi insectele. Este recomandat să aveţi mijloace de protecţie împotriva ţânţarilor.

Excursiile facultative

În toate destinaţiile pe care vi le punem la dispoziţie vă aşteaptă o gamă variată de excursii facultative. Acestea sunt organizate de agenţiile turistice locale. Dacă aveţi reclamaţii cu privire la organizarea şi desfăşurarea programelor facultative, trebuie să le rezolvaţi la faţa locului.


Featured Posts
Postările vor apărea în curând
Rămâi pe recepție...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page